Безоплатна передача земельних ділянок у власність юридичним особам

Безоплатна передача земельних ділянок у власність юридичним особам

5.1. Безоплатно у власність можуть передаватись земельні ділянки житлово-будівельним (житловим) та гаражно-будівельним кооперативам, а також об\’єднанням власників багатоповерхових житлових будинків у разі їх приватизації.

5.2. Особи, визначені у п. 5.1, які бажають одержати безоплатно у власність земельну ділянку, звертаються із клопотанням до Київської міської ради.

5.3. Якщо земельна ділянка була відведена і використовується без зміни цільового призначення, то питання вирішується відповідно до пунктів 3.4 – 3.8 цього Порядку.

5.4. Якщо земельна ділянка передається за рахунок земель запасу або була відведена, але використовується із зміною цільового призначення, питання вирішується відповідно до пунктів 4.4 – 4.9 цього Порядку.

5.5. Особа передає до управління земельних ресурсів:

– матеріали земельно-кадастрової інвентаризації (за наявності);

– нотаріально посвідчену копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію та ксерокопію довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України;

– посвідчені копії рішення про надання земельної ділянки та документа, що посвідчує право користування;

– нотаріально посвідчені копії правовстановлюючих документів на будівлі та споруди, зареєстровані в Бюро технічної інвентаризації у випадках, передбачених законодавством (гаражно-будівельні кооперативи надають довідку про майнову належність об\’єктів нерухомості).

5.6. Земельні ділянки для нового будівництва можуть передаватись безоплатно у приватну власність особам, визначеним у цьому розділі, відповідно до розділу 2 цього Порядку.

5.7. Гаражно-будівельним кооперативам земельні ділянки передаються безоплатно у приватну власність за умови одержання позитивного висновку Головного управління містобудування та архітектури щодо допустимості такої передачі відповідно до Генерального плану розвитку міста.

5.8. Якщо за висновком Головного управління містобудування та архітектури земельна ділянка відповідно до Генерального плану розвитку міста підлягає забудові, але гаражі можуть бути збережені до її початку, то земля може бути передана в оренду на термін до початку забудови, але не більше ніж на 10 років, при цьому орендна плата встановлюється в розмірі земельного податку (0,03 відсотка грошової оцінки).

5.9. Житлово-будівельним (житловим) кооперативам та товариствам власників багатоквартирних житлових будинків передаються безоплатно у власність земельні ділянки в межах прибудинкових територій, які встановлюються згідно з проектами розподілу територій.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code