ПОРЯДОК проведення розрахунків з членами об\’єднання співвласників багатоквартирного будинку

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 жовтня 2002 р. N 1521
 
ПОРЯДОК проведення розрахунків з членами об\’єднання співвласників багатоквартирного будинку, які мають перед ним заборгованість, за виконані ними роботи з утримання неподільного та загального майна об\’єднання
 
     1. Цей Порядок застосовується у разі, коли статутом або рішенням загальних зборів об\’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – об\’єднання) не визначено іншого порядку розрахунків з членами об\’єднання, які мають перед ним заборгованість, за виконані ними роботи з утримання неподільного та загального майна об\’єднання (далі – роботи).
 
     2. Рішення про виконання членом об\’єднання робіт приймається правлінням об\’єднання за заявою його члена або власною ініціативою правління у разі згоди члена об\’єднання.
 
     3. Вартість і терміни виконання робіт, а також порядок придбання необхідних обладнання та матеріалів зазначаються в договорі між правлінням об\’єднання і його членом, який виконуватиме роботи.
 
     4. Після виконання робіт складається відповідний акт, який підписується представником правління та членом об\’єднання, що виконав роботи.
 
     5. Вартість виконаних робіт зараховується правлінням об\’єднання у рахунок боргу члена об\’єднання. Якщо вартість виконаних робіт перевищує суму заборгованості, то правління за домовленістю з членом об\’єднання зараховує різницю у рахунок майбутніх платежів або видає кошти готівкою.
 
     У разі зарахування вартості робіт у рахунок заборгованості або майбутніх платежів правління видає члену об\’єднання відповідний документ за визначеною правлінням формою.
 
     6. Доходи, отримані членом об\’єднання в результаті виконання робіт, передбачених цим Порядком, оподатковуються відповідно до законодавства.

Cхожі записи

Без категорії

admin

Architect PhD Oleg Prokopenko, Kyiv in Ukraine, +38 063 6087812

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *