Користування службовими жилими приміщеннями

Користування службовими жилими приміщеннями
 
     26. На підставі спеціального ордера (пункт 21 Положення) між наймодавцем (житлово-експлуатаційною організацією, а в разі її відсутності – відповідним підприємством, установою, організацією) і наймачем – громадянином, на ім\’я якого виданий ордер, укладається договір найму службового жилого приміщення.
 
     27. Наймач службового жилого приміщення вправі проживати в ньому разом з членами своєї сім\’ї.
 
     Наймач вправі у встановленому порядку за письмовою згодою всіх членів сім\’ї, які проживають разом з ним, вселити в займане ним службове жиле приміщення свою дружину, дітей, батьків, а також інших осіб. На вселення до батьків їхніх неповнолітніх дітей зазначеної згоди не потрібно.
 
     28. При тимчасовій відсутності наймача або членів його сім\’ї службове жиле приміщення зберігається за ними у випадках і в строки, вказані в статті 71 Житлового кодексу УРСР ( 5464-10 ).
 
     29. Наймач службового жилого приміщення і члени його сім\’ї зобов\’язані додержувати умов договору найму службового жилого приміщення і правил користування жилими приміщеннями, утримання жилого будинку і придомової території.
 
     30. Наймач службового жилого приміщення зобов\’язаний своєчасно вносити квартирну плату і плату за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) за затвердженими у встановленому порядку ставками і тарифами. Зазначені платежі вносяться щомісяця в строки, встановлені постановою Ради Міністрів УРСР від 6 березня 1954 р. N 265 \”Про строки внесення квартирної плати і плати за комунальні послуги\” (ЗП УРСР, 1954 р., N 5-6, ст.18; 1985 р., N 7, ст.60).
 
     Пільги по квартирній платі та платі за комунальні послуги встановлюються законодавством.
 
     Громадянам, які проживають в службових жилих приміщеннях у будинках, що належать колгоспам, може бути надано пільги по квартирній платі за рішенням загальних зборів членів колгоспу або зборів уповноважених.
 
     31. Наймач службового жилого приміщення і члени його сім\’ї зобов\’язані бережно ставитися до наданого жилого приміщення і його обладнання, провадити на умовах і в порядку, що визначаються законодавством Української РСР, за свій рахунок поточний ремонт займаного приміщення, а при звільнені приміщення – здати його в належному стані.
32. Повнолітні члени сім\’ї наймача несуть солідарну з ним майнову відповідальність за зобов\’язаннями, що випливають з договору найму службового жилого приміщення.
 
     33. Наймач службового жилого приміщення і члени його сім\’ї користуються також іншими правами і несуть інші обов\’язки, передбачені правилами про договір найму жилого приміщення, за винятками, викладеними нижче.
 
     До користування службовими жилими приміщеннями не застосовуються правила: про бронювання жилого приміщення (статті 73-76 Житлового кодексу УРСР ( 5464-10 ); про обмін жилого приміщення (статті 79-83, 85 Житлового кодексу УРСР), в тому числі з наймачем іншого службового жилого приміщення; про зміну договору найму жилого приміщення (статті 103-106 Житлового кодексу УРСР). Наймач службового жилого приміщення, який має зайву жилу площу понад установлені норми, не користується правом, передбаченим статтею 90 Житлового кодексу УРСР, але може вимагати надання меншого службового жилого приміщення. При проведенні капітального ремонту наймачеві не надається в постійне користування інше благоустроєне жиле приміщення (частина шоста статті 101 Житлового кодексу УРСР), але може бути надане інше службове жиле приміщення.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code