ПОРЯДОК затвердження титулів будов (об\’єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 вересня 1997 р. N 995
 
ПОРЯДОК затвердження титулів будов (об\’єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності
 
 
I. Загальна частина
 
     1. Титул будови (об\’єкта) визначає основні техніко-економічні показники будови (об\’єкта) і містить такі відомості: найменування будови (об\’єкта) та її місцезнаходження, найменування забудовника, сфера управління, до якої вона належить, галузь, характер будівництва (нове будівництво, розширення, реконструкція, технічне переоснащення підприємства, об\’єкта, споруди), обсяг капіталовкладень, вартість основних фондів та завдання щодо введення в дію потужностей на весь період будівництва з розподілом капітальних вкладень за роками з урахуванням нормативної тривалості будівництва. 
 
     Внутрішньобудівельний титул будови (об\’єкта) складається замовником на основі погодженого та затвердженого в установленому порядку титулу будови (об\’єкта). У ньому визначаються об\’єкти та споруди, будівництво яких здійснюватиметься у плановому році, зазначається їх кошторисна вартість та залишок її на початок року, обсяг капітальних вкладень на рік, у тому числі витрати замовника.
 
     2. Титули будов (об\’єктів), будівництво яких розпочинається, складаються за формою згідно з додатком N 1, перехідних – додатком N 2, внутрішньобудівельні титули – додатком N 3 до цього Порядку.
 
     У разі коли будівництво об\’єкта у попередні роки здійснювалося без залучення бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності та у разі перезатвердження проектів, будівництво за якими розпочате у минулі роки, замість титулу будови (об\’єкта), будівництво якої розпочинається, складається титул будови (об\’єкта), будівництво якої розпочалось, за формою згідно з додатком 5, який затверджується згідно з цим Порядком як титул будови (об\’єкта), будівництво якої розпочинається.
 
     3. Титул будови (об\’єкта) є документом, обов\’язковим для міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, банків, що здійснюють супроводження, фінансування та реалізацію проекту будівництва із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності, крім державного підприємства \”Національний спортивний комплекс \”Олімпійський\” для об\’єкта реконструкції існуючих та будівництва нових об\’єктів Національного спортивного комплексу \”Олімпійський\” по вул. Червоноармійській, 55, державного підприємства \”Дирекція з капітального будівництва і реконструкції Міжнародного аеропорту \”Донецьк\” для об\’єктів реконструкції аеровокзального комплексу (будівництво нового термінала, включаючи паркінг та огорожу), будівництва центру адміністративної та ділової авіації, реконструкції та будівництва штучних покриттів перонів, місць стоянок і руліжних доріжок у комунальному підприємстві \”Міжнародний аеропорт \”Донецьк\”, державного підприємства \”Дирекція з будівництва об\’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові\” для об\’єкта будівництва стадіону по вул. Стрийській-Кільцевій дорозі в м. Львові та об\’єкта реконструкції аеродрому в державному підприємстві \”Міжнародний аеропорт \”Львів\” тимчасово до затвердження уточнених проектів та титулів будов і державного підприємства \”Держекоінвест\” для реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій \”Будівництво очисних споруд по очищенню шахтних вод шахти ім. П.Л. Войкова у м. Свердловськ Луганської області\”, \”Впровадження раціонального споживання енергії з використанням сучасних високоефективних технологій на території ДПУ \”Міжнародний дитячий центр \”Артек\”, \”Реконструкція котельні кварталу № 165 з впровадженням теплових насосів, м. Дзержинськ Донецької області\” та \”Реконструкція системи теплопостачання мікрорайонів \”Сонячний\” і \”Будівельник\” в м. Горлівка, Донецька обл.\”, а також державного підприємства \”Макіїввугілля\” для реконструкції технологічного комплексу скіпового ствола N 1 шахти імені В.М. Бажанова до затвердження титулу будови на підставі затвердженого проекту.
 
     4. Титул будови (об\’єкта), будівництво якої розпочинається, складається і затверджується на весь період будівництва із визначенням джерел фінансування та розподілом за роками обсягів капітальних вкладень, у тому числі за рахунок бюджетних коштів, та завдань щодо введення у дію потужностей з урахуванням нормативної тривалості будівництва.
 
     5. Показники титулів будов (об\’єктів) є плановими як для замовника, так і для підрядника, зокрема щодо фінансування будов (об\’єктів), та засобом забезпечення ефективного використання державних капітальних вкладень.
 
     Зміни до показників титулів будов (об\’єктів) вносяться згідно з цим Порядком для їх затвердження.
 
     У разі коли будівництво об\’єктів було розпочато у попередні роки, зміни до показників титулів будов (об\’єктів), будівництво яких розпочинається, вносяться за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку. 
 
     6. Титули складаються тільки для тих будов (об\’єктів), які забезпечені на 1 вересня року, що передує плановому, затвердженими в установленому порядку проектно-кошторисною документацією, у тому числі техніко-економічним обгрунтуванням, робочими кресленнями і кошторисами обсягу робіт, який необхідно виконати у плановому році відповідно до нормативних показників.
 
     7. Титули будов (об\’єктів), будівництво яких розпочинається, та перехідних складаються замовниками і подаються до органів вищого рівня, до сфери управління яких вони належать, для погодження та затвердження.
 
     8. Титули будов (об\’єктів), будівництво яких розпочинається, складаються тільки за умови забезпечення перехідних будов (об\’єктів) галузі капітальними вкладеннями в обсягах, необхідних для завершення їх будівництва у нормативні терміни.
 
     9. Титули будов (об\’єктів), будівництво яких розпочинається, складаються для всіх будов (об\’єктів) виробничого і невиробничого призначення.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code