Цей підклас включає:
– виробництво макаронних виробів, локшини та інших подібних виробів, у тому числі з начинкою (пельменів, вареників тощо)
1544
15.86
15.86.0
Виробництво чаю та кави
Цей підклас включає:
– перероблення чайних листків, виробництво гранул, таблеток, плиток
– розфасування чаю в паковання масою не більше 3 кг для роздрібного продажу, включаючи аналогічні продукти, виготовлені з шипшини, іншої рослинної сировини (м\’яти, вербени, ромашки тощо)
– приготування суміші чаю чи мате
– виробництво кави в зернах чи меленої, розчинної, екстрактів та концентратів з кави
– вилучення кофеїну з кави, смаження зерен кави
– виробництво замінників кави
– виробництво інших напоїв з кави
Цей підклас не включає:
– виробництво трав\’яних настоянок для лікувальних цілей (див. 24.42)
1549x
15.87
15.87.0
Виробництво прянощів та приправ
Цей підклас включає:
– виробництво і фасування оброблених прянощів, спецій
– виробництво соусів (у тому числі майонезу), оцту, приправ, гірчиці (включаючи порошок) тощо
Цей підклас не включає:
– вирощування культур для виробництва прянощів (див. 01.13)
– добування та виробництво солі (див. 14.40)
1549x
15.88
15.88.0
Виробництво продуктів дитячого харчування та дієтичних продуктів
Цей підклас включає:
– виробництво продуктів харчування для немовлят та малюків за спеціальними формулами і технологіями, включаючи фруктові, овочеві, молочні, м\’ясні консерви та сухі молочні суміші
– виробництво продуктів, які використовуються для спеціальних дієт: продуктів за спеціальними формулами для низькокалорійного харчування; лікувальних дієтичних продуктів (включаючи харчові продукти без глютену зі зниженим вмістом солі і цукру або без солі і цукру); продуктів харчування для осіб, які мають велике фізичне навантаження, особливо для спортсменів; продуктів харчування для осіб, які страждають від порушення метаболізму вуглеводнів (діабетиків)
1549x
15.89
15.89.0
Виробництво харчових продуктів, не віднесених до інших групувань
Цей підклас включає:
– виробництво заготовок для супів та бульйонів (порошкоподібних, кубиків тощо)
– виробництво дріжджів (включаючи кормові), яєчного порошку
– виробництво екстрактів хмелю, солоду тощо
– виробництво екстрактів рослинних та згущувачів харчових тощо
– виробництво фруктових сиропів, призначених для приготування лимонадів та інших напоїв
– виробництво спредів та сумішей молочного та рослинних жирів, в яких частка молочного жиру складає не менше 25 %
Цей підклас не включає:
– виробництво маргарину та аналогічних пастоподібних продуктів, сумішей молочного та рослинних жирів, в яких частка молочного жиру складає не більше 25 % (див. 15.43)
1549
15.9
Виробництво напоїв
155
15.91
15.91.0
Виробництво дистильованих алкогольних напоїв
Цей підклас включає:
– виробництво дистильованих алкогольних напоїв, готових до уживання: горілки, лікерів, коньяку, бренді, джину тощо
– виробництво етилового спирту не денатурованого з вмістом спирту менше 80 об. %
Цей підклас не включає:
– виробництво недистильованих алкогольних напоїв (див. 15.92, 15.93, 15.94)
– розлив у пляшки без додаткового перероблення купованих алкогольних напоїв (див. 51.34)
1551x
15.92
15.92.0
Виробництво етилового спирту із зброджуваних продуктів
Цей підклас включає:
– виробництво етилового спирту неденатурованого та денатурованого зі зброджуваних продуктів з вмістом спирту більше 80 об. %
1551x
15.93
15.93.0
Виробництво виноградних вин
Цей підклас включає:
– виробництво виноградних вин: столових вин та високоякісних вин певних районів
– виробництво ігристих вин
– виробництво виноградного сусла
Цей підклас включає також:
– виробництво безалкогольних або слабоалкогольних вин
Цей підклас не включає:
– вирощування винограду (див. 01.13)
– розливу пляшки та пакування без перероблення (витримки) вина (див. 51.34)
– розлив у пляшки та пакування за винагороду, або на договірній основі (див. 74.82)