Цей підклас включає:
– перероблення зерна: виробництво борошна, круп та гранул із зернових культур
– оброблення рису: виробництво обрушеного, шліфованого, полірованого, глазурованого, пропареного рису; виробництво рисового борошна
– виробництво борошна з бобових культур, включаючи сушені, коренеплодів та бульбоплодів, споживних горіхів
– виробництво лущеного, полірованого (цілого чи колотого) гороху
– виробництво продуктів з зерна для сніданків (геркулесу, корнфлексів тощо)
– виробництво борошнистих сумішей для випікання хліба, тістечок, тортів, млинців
– отримання висівок та інших відходів від перероблення зернових культур
Цей підклас не включає:
– виробництво сушеного, лущеного, неполірованого гороху (див. 01.11)
– виробництво борошна з картоплі (див. 15.31)
– вологий помел кукурудзи (див. 15.62)
1531x
15.62
15.62.0
Виробництво крохмалю та крохмальних продуктів
Цей підклас включає:
– виробництво крохмалю з картоплі, рису, кукурудзи та інших видів сировини
– вологий помел кукурудзи
– виробництво глюкози, глюкозного сиропу, мальтози, глютену (клейковини), карамельного кульору, фруктози та сиропу з фруктози
– виробництво штучного меду
– виробництво кукурудзяної олії
Цей підклас не включає:
– виробництво лактози (див. 15.51)
1532
15.7
Виробництво готових кормів для тварин
1533
15.71
15.71.0
Виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах
Цей підклас включає:
– виробництво готових кормів, включаючи кормові добавки, підготування незбалансованих (однорідних) кормів
Цей підклас не включає:
– виробництво рибного борошна для годування тварин (див. 15.20)
– одержування макухи з олійних культур (див. 15.41)
– виробництво кормових дріжджів (див. 15.89)
1533x
15.72
15.72.0
Виробництво готових кормів для домашніх тварин
Цей підклас включає:
– виробництво готових кормів для домашніх тварин, включаючи спеціальні консерви
1533x
15.8
Виробництво інших харчових продуктів
154
15.81
15.81.0
Виробництво хліба та хлібобулочних виробів
Цей підклас включає:
– виробництво хліба та хлібобулочних виробів
– виробництво борошняних кондитерських виробів нетривалого зберігання: свіжих пирогів, тістечок, тортів тощо
Цей підклас не включає:
– виробництво сухарів, печива, соломки, інших \”сухих\” хлібопродуктів та пирогів, тістечок тривалого зберігання (див. 15.82)
– виробництво макаронних виробів, локшини та інших подібних виробів, у тому числі з начинкою (див. 15.85)
– послуги ресторанів, кафе тощо з виготовлення хліба та хлібобулочних виробів (див. 55.30)
1541x
15.82
15.82.0
Виробництво сухарів, печива, пирогів і тістечок тривалого зберігання
Цей підклас включає:
– виробництво сухарів, печива, соломки, вафель, пряників, бубликів, сушки та інших \”сухих\” хлібобулочних виробів
– виробництво борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання: тортів, тістечок тощо
– виробництво різних закусочних продуктів солодких або солоних
Цей підклас не включає:
– виробництво борошняних кондитерських виробів нетривалого зберігання (див. 15.81)
1541x
15.83
15.83.0
Виробництво цукру
Цей підклас включає:
– виробництво (включаючи рафінацію) цукру з цукрового буряку та тростини
– отримання жому, меляси та інших відходів цукроваріння
– виробництво сахарози
Цей підклас не включає:
– виробництво глюкози, глюкозного сиропу, мальтози тощо (див. 15.62)
1542
15.84
15.84.0
Виробництво какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів
Цей підклас включає:
– виробництво какао у вигляді порошку, масла, жиру, пасти
– виробництво шоколаду та шоколадних кондитерських виробів
– виробництво драже та таблеток
– виробництво цукристих кондитерських виробів
– виробництво жувальної гумки
– виробництво халви, глазурованих фруктів та горіхів
Цей підклас не включає:
– виробництво сахарози (див. 15.83)