Заява та документи реєструються у Книзі прийому-видачі документів

Заява та документи реєструються у Книзі прийому-видачі документів, що ведеться за зразком згідно з додатком 5 до цього Положення.

17. Орган, який здійснює оформлення права власності, відмовляє в прийомі та реєстрації заяви та документів у разі надання неповного комплекту документів.

18. Документи розглядаються в термін не більше 20 календарних днів. У разі, якщо в процесі розгляду документів до заявника виникають додаткові питання, які необхідно з\’ясувати, його повідомляють про це особисто або в письмовій формі, а термін розгляду документів відповідно продовжується до 45 днів.

19. За результатами розгляду наданих замовником документів орган, який здійснює оформлення права власності, видає наказ (розпорядження) про оформлення права власності та видачу свідоцтва про право власності на об\’єкт нерухомого майна або надсилає обгрунтоване письмове повідомлення заявнику про відмову в оформленні права власності.

20. Орган, який здійснює оформлення права власності, відмовляє в оформленні права власності у таких випадках:

– надання неналежно оформленого комплекту документів;

– наявність інформації щодо накладення арешту, інших обмежень на об\’єкт нерухомого майна чи спору, в тому числі судового;

– ненадання заявником протягом встановленого для розгляду документів терміну пояснень (документів) відповідно до п. 18 цього Положення.

Відмова в оформленні права власності може бути оскаржена у судовому порядку.

21. Свідоцтва про право власності оформляються на об\’єкти нерухомого майна усіх форм власності та видаються за зразками згідно з додатками 6, 7, 8 до цього Положення.

22. Дублікат свідоцтва про право власності оформляється у разі втрати оригіналу свідоцтва на підставі звернення заявника та архівних документів, що зберігаються в органах, які видали свідоцтво про право власності, а також довідки з органу внутрішніх справ (якщо законодавством передбачено обов\’язкове повідомлення цих органів про втрату (викрадення) оригіналу свідоцтва).

У зверненні зазначається конкретна причина необхідності видачі дубліката свідоцтва.

Дублікат свідоцтва видається з позначкою \”Дублікат\”. Втрачений оригінал свідоцтва анулюється наказом (розпорядженням) відповідного органу про видачу дубліката свідоцтва. При цьому в Книзі прийому-видачі документів робиться новий запис, а на попередньому записі робиться відмітка про анулювання втраченого оригіналу свідоцтва. Документи, пов\’язані з видачею дубліката свідоцтва, включаються до складу справи, сформованої під час оформлення права власності на об\’єкт нерухомості.

23. У разі допущення орфографічної помилки, неточності запису, невідповідності площі об\’єкта, інших обгрунтованих обставин, виявлених після оформлення та видачі заявнику свідоцтва про право власності на об\’єкт нерухомості орган, який оформляв право власності, видає наказ (розпорядження) про внесення відповідних змін у це свідоцтво або про видачу нового свідоцтва та анулювання попереднього. У разі видачі нового свідоцтва та анулювання попереднього в Книзі прийому-видачі документів робиться новий запис, а на попередньому записі робиться відмітка про анулювання попереднього свідоцтва. Документи, пов\’язані з видачею нового свідоцтва, включаються до складу справи, сформованої під час оформлення права власності на об\’єкт нерухомості.

Новому свідоцтву присвоюється новий номер і нова дата видачі.

Нове свідоцтво, видане взамін анульованого, підлягає реєстрації в Київському міському бюро технічної інвентаризації.

Видача нового свідоцтва замість того, що підлягає анулюванню з вини органу, який його видав, здійснюється безкоштовно.

24. У разі оформлення права власності на об\’єкт нерухомого майна, який уже був зареєстрований в БТІ на підставі попереднього правовстановлюючого документа, оригінал попереднього правовстановлюючого документу вилучається органом, який оформлює право власності, і зберігається у справах цього органу.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code