Контроль оплати проїзду пасажирами та їх відповідальність

Контроль оплати проїзду пасажирами та їх відповідальність
 
     6.1. Перевірка наявності проїзних документів у пасажирів проводиться під час руху транспортного засобу.
 
     6.2. Порушення даних Правил (безквитковий проїзд, а також безоплатне провезення пасажиром дитини віком від 7 до 16 років або неоплаченого багажу) тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу згідно з чинним законодавством.
     Крім штрафу, пасажир повинен сплатити вартість проїзду.
 
     6.3. Штрафи за порушення даних Правил накладаються начальником трамвайно-тролейбусного управління, начальниками трамвайного чи тролейбусного депо, начальниками служб руху і районів руху трамвайно-тролейбусних управлінь, а також контролерами трамвайно-тролейбусних управлінь і стягуються на місці.
 
     6.4. При стягненні штрафів порушникам видаються квитанції встановленого зразка, бланки яких належать до документів суворої фінансової звітності.
     У разі відмови пасажира сплатити штраф він може бути висаджений на найближчій зупинці, а у разі злісної непокори – доставлений до найближчого органу внутрішніх справ для вжиття заходів відповідно до чинного законодавства.
 
     6.5. Пасажир з багажем, забороненим для перевезення, підлягає висадці на найближчій зупинці.
 
     6.6. За псування трамвайного вагона (тролейбуса) або їх устаткування пасажири несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code