Оплата транспортних послуг пасажиром

Оплата транспортних послуг пасажиром
 
     28. Пасажир безпосередньо здійснює оплату транспортних послуг за встановленим тарифом (вартістю).
 
     29. Тарифи та вартість проїзних квитків (карток) тривалого користування встановлюються відповідно до законодавства.
 
     30. Абонементні талони, разові чи тривалого користування проїзні квитки (картки), жетони (далі – проїзні документи) дають право на проїзд у відповідному рухомому складі у тому місті, де вони придбані.
 
     Зразки проїзних документів затверджуються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями з обов\’язковим визначенням їх вартості, виду міського електричного транспорту, назви міста та друкарні їх виготовлення.
 
     31. Порядок справляння плати за проїзд з урахуванням попереднього придбання пасажирами проїзних документів або оплати проїзду безпосередньо під час поїздки в рухомому складі затверджується Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.
 
     У разі запровадження лише попередньої оплати проїзду перевізник повинен забезпечити можливість придбання пасажирами проїзних документів.
 
     32. Справляння плати за проїзд та контроль оплати цього проїзду здійснюється перевізником.
 
     33. Безквитковий проїзд пасажира (несплата проїзду протягом однієї або більше зупинок або відсутність документа, що дає право на пільговий проїзд) тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законодавством.
 
     Справи про адміністративні правопорушення на міському електричному транспорті розглядаються згідно із законодавством.
 
     У разі стягнення штрафів порушникам видаються квитанції встановленого зразка. { Абзац третій пункту 33 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 955 ( 955-2013-п ) від 25.12.2013 }
 
     34. У разі виходу рухомого складу з ладу під час роботи на маршруті (лінії) пасажири, що оплатили вартість транспортної послуги, при пересадці на іншу одиницю рухомого складу повторно вартість проїзду не сплачують.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code