Про оголошення комплексу пам\’яток історичного центру м. Києва державним історико-архітектурним заповідником \”Стародавній Київ\”

РАДА МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
 
П О С Т А Н О В А
від 18 травня 1987 р. N 183
Київ
 
 

Про оголошення комплексу пам\’яток історичного центру м. Києва державним історико-архітектурним заповідником \”Стародавній Київ\”

 
 
     Враховуючи виняткову цінність пам\’яток містобудування й архітектури, археології та історії старовинної частини м. Києва, з метою забезпечення їх охорони, дальшого вивчення і більш ефективного використання в ідейно-патріотичному вихованні трудящих Рада Міністрів Української РСР п о с т а н о в л я є:
 
     1. Прийняти пропозицію Київського міськвиконкому, Міністерства культури УРСР, Українського товариства охорони пам\’яток історії та культури, погоджену з Держпланом УРСР, Держбудом УРСР, Міністерством фінансів УРСР, Академією наук УРСР, про оголошення комплексу пам\’яток історії та культури в межах історичного центру м. Києва державним історико-архітектурним заповідником \”Стародавній Київ\”.
 
     2. Київському міськвиконкому:
 
     за погодженням з Міністерством культури УРСР, Держбудом УРСР, Академією наук УРСР, Українським товариством охорони пам\’яток історії та культури у тримісячний строк затвердити положення про державний історико-архітектурний заповідник \”Стародавній Київ\”, перелік пам\’яток історії та культури, ансамблів, кварталів і заповідних територій, що включаються до заповідника, а також установити його межі, охоронні зони, зони регулювання забудови і зони охоронюваного природного ландшафту;
 
     забезпечити виготовлення до 1990 року генерального плану розвитку заповідника з визначенням вартості, черговості й строків проведення робіт по реставрації, консервації, ремонту і використанню пам\’яток історії та культури.
 
     3. Установити, що витрати заповідника фінансуються за рахунок і в межах коштів, які передбачаються по бюджету м. Києва на утримання культурно-освітніх закладів, а також коштів, що їх одержуватиме заповідник від використання пам\’яток і які надходитимуть цільовим призначенням на науково-дослідні, реставраційні роботи, популяризацію і використання пам\’яток.
 
     4. Міністерству культури УРСР затвердити штат зазначеного заповідника в межах плану з праці, фонду заробітної плати і бюджетних асигнувань по культурно-освітніх закладах м. Києва.
 
     5. Методичне керівництво справою охорони, наукових досліджень, реставрації і використання пам\’яток історії та культури, що знаходяться на території заповідника, покласти на Міністерство культури УРСР, Держбуд УРСР та Академію наук УРСР.
 
     6. Державному комітетові УРСР у справах видавництв, поліграфії і книжкової торгівлі передбачати видання путівників, буклетів, плакатів та іншої довідкової літератури по заповіднику.
 
     7. Міністерству місцевої промисловості УРСР забезпечити виготовлення сувенірних виробів за тематикою і на замовлення історико-архітектурного заповідника \”Стародавній Київ\”.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code