Овочівництво; декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників
Цей підклас включає:
– вирощування овочевих та баштанних культур для продовольчого споживання: помідорів, огірків, капусти, столової моркви та буряку, кабачків, баклажанів, динь, кавунів, бобових, які не підлягатимуть лущінню, салатів, цибулі, цукрової кукурудзи та інших
– вирощування зелені: кропу, петрушки, салату, шпинату тощо
– вирощування овочевої розсади, насіння овочевих культур
– вирощування міцелію та грибів, збирання лісових грибів
– вирощування квітів, насіння, розсади, квіткових цибулин, бульб тощо
– вирощування рослин (в тому числі дернини) для посадки та декоративного оформлення
– вирощування садивного матеріалу (саджанців, паростків, живців, вусиків тощо) декоративних і квіткових культур
– вирощування садивного матеріалу плодово-ягідних і горіхоплідних культур та винограду
– вирощування інших культур, віднесених до цього підкласу
Цей підклас не включає:
– вирощування картоплі (див. 01.11)
– вирощування фабричного цукрового буряку (див. 01.11)
– вирощування насіння та плодів олійних культур (див. 01.11)
– вирощування коренеплодів і бульбоплодів з високим вмістом крохмалю або інуліну (топінамбуру, батату тощо) (див. 01.11)
– вирощування прядивних культур (див. 01.11)
– вирощування культур для виробництва прянощів (див. 01.13)
– вирощування маслин (див. 01.13)
– вирощування лісосадивних матеріалів (див. 02.01.1)
– вирощування різдвяних ялинок (див. 02.01.1)
Вирощування фруктів, ягід, горіхів, культур для виробництва напоїв і прянощів
Цей підклас включає:
– вирощування фруктів: яблук, слив тощо
– вирощування ягід: суниці, малини, смородини тощо
– вирощування винограду
– вирощування цитрусових: апельсинів, лимонів тощо
– вирощування субтропічних культур: хурми, гранатів тощо
– вирощування маслин
– скасовано
– вирощування горіхів (горіхів волоських, мигдалю, фісташок, фундука тощо)
– збирання лісових горіхів
– вирощування культур для виробництва напоїв, таких як чай
– вирощування культур для виробництва прянощів (листя, квітів, насіння, плодів)
– вирощування садивного матеріалу рослин для виробництва прянощів
– збирання дикорослих фруктів та ягід
– скасовано
Цей підклас не включає:
– вирощування насіння та плодів олійних культур (див. 01.11)
– вирощування шишок хмелю (див. 01.11)
– вирощування плодово-овочевих культур: помідорів, динь, огірків тощо (див. 01.12)
– вирощування зелені: кропу, петрушки, салату, шпинату тощо (див. 01.12)
– виробництво оливкової олії (див. 15.42)
– виробництво чаю та кави (див. 15.86)
– виробництво вин з винограду (див. 15.93)