Площа приміщень дезінфекційних відділень стаціонару

Площа приміщень дезінфекційних відділень стаціонару

 

 

Назва приміщення

Площа
(неменше),м2

Приймання та сортування речей

5

Видача речей

5

Комора інфікованих речей (у лікарнях
потужністю 400 і більше ліжок)

4

Комора дезінфікованих речей

6

Приміщення дезінфекційних камер:

Визначається
розстановкою обладнання

а) завантажувальне відділення

б) розвантажувальне відділення

в)
санітарний шлюзміж завантажувальним і розвантажувальним відділеннями

3

Комора хлорного
вапна

4

Комора дезінфікуючих засобів

2

Комора господарського інвентарю

Побутові
приміщення

Гардероб персоналу з душем

4

Вбиральня

3

Комора предметів прибирання

6

Кімната персоналу

 

Таблиця К.9– Площа приміщень пралень

Назва приміщення

Площа
(неменше),м2

Цех приймання
неінфікованої білизни:

а)
чекальня (при потужності 300
кг білизни за зміну і більше)

6

б) прийом, сортування, зберігання білизни

6

Пральний цех1)

18

Сушильно-прасувальний цех1)

15

Цех розбору, ремонту, пакування і зберігання
білизни

8

Видача білизни

4

Коморамиючих засобів

4

Приміщення
централізованого приготуваннямиючих розчинів 2)

6

Компресорна (при
потужності 300 кг
білизни за зміну і більше)

10

Хіміко-технологічна
лабораторія (при потужності 500
кг білизни за зміну і більше)

15

Побутові
приміщення

 

Кімната персоналу

8

Кімната завідуючого (при потужності 300 кг білизни за зміну і
більше)

8

Гардеробна персоналу (для чоловіків і
жінок)

4

Комора інвентарю

3

Вбиральня

3

Комора предметів
прибирання

6

Душ для персоналу

3

1) Площа приймається в залежності від розстановки обладнання і кількості
потоків (технологічних ліній) обробки білизни.

2) За завданням на
проектування.

 


Таблиця К.10–
Площа приміщень приймання і дезінфекції інфікованої білизни

Назва приміщення

Площа
(неменше),м2

Чекальня (при 500
і більше інфекційних ліжок)

4

Приміщення
приймання, сортування і зберігання білизни

4

Дезінфекційно-сушильний
цех1)

18

Приміщення видачі
білизни для прання

4

Приміщення для
зберігання дезінфікуючих розчинів

2

Санпропускник

2

1) Площа приймається в залежності від розстановки обладнання і кількості
потоків (технологічних ліній) обробки білизни.

 

Таблиця К.11– Площа приміщень служби приготування їжі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назва приміщення

Площа (неменше),м2

Виробничі приміщення

Приміщення
первинної обробки овочів

10

Цex заготовки
овочів

Цex заготовким\’яса і птиці

10

Приміщення для
смаління птиці

Цех заготовки
риби

Гарячий цех1)

16

Холодна
заготовочна

8

Цех виробів з
борошна 1)

Мийна кухонного
посуду

6

Комора добового
запасу

4

Експедиція (з зовнішнім виходом)

6

Складські приміщення

Охолоджувальні камери для зберігання: 1)

а)м\’яса

6

б) риби

в)молочних продуктів

г) фруктів і зелені

д) консервів
і солінь

е) відходів зі шлюзом (з окремим зовнішнім
виходом)

4+2

Приміщення
холодильної установки

4

Комора сухих
продуктів

4

Комора хліба

Комора овочів

4

Завантажувальна

6

Тарна

4

Комора білизни

3

Комора інвентарю

Приміщення комірника

6

Службові і побутові
приміщення

Кімната
завідуючого виробництвом

8

Кімнатамедсестри
або лікаря дієтхарчування

8

Гардеробні,
душові, вбиральні для персоналу з розподілом за статтю

10

Комора предметів прибирання

4

Приміщення зберігання імиття візків і тари, що використовуються для
транспортування їжі

6

Кімната персоналу

6

1) Площа уточнюється розстановкою обладнання.

 


admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code