Архітектор у Києві Олег Прокопенко

Положення про підготовку та проведення конкурсу для розгляду питання

Положення про підготовку та  проведення конкурсу для розгляду питання
щодо надання водних об’єктів загальнодержавного значення  в оренду

 

1. Загальні положення

 1.1. Положення про підготовку та проведення конкурсу для розгляду питання щодо надання водних об’єктів загальнодержавного значення в оренду (далі Положення) розроблено відповідно до Конституції України, Водного, Земельного кодексів України, законів України „Про місцеві державні адміністрації”, „Про захист економічної конкуренції”, „Про захист від недобросовісної конкуренції” для узагальнення та  вдосконалення практики вирішення питань набуття права оренди водних об’єктів загальнодержавного значення, а також процедури набуття зазначених прав на конкурентних засадах.
 1.2. Метою Положення є встановлення  порядку підготовки, проведення встановлення та реалізації результатів конкурсів щодо надання водних об’єктів загальнодержавного значення в оренду. 
 1.3. Конкурс щодо набуття права оренди водного об’єкту – форма прилюдного визначення набувача права оренди водного об’єкта, за якою це право визнається за тим із Учасників, що запропонував найкраще поєднання розміру орендної плати та пропозицій щодо використання водного об’єкту відповідно до критеріїв, оголошених до початку конкурсу, або за інших рівних умов – найвищий розмір орендної плати.
 1.4. Організаторами конкурсів щодо надання водних об’єктів в оренду  для водосховищ області та водойм, розташованих на території міст обласного значення є облдержадміністрація, а для ставків – відповідні райдержадміністрації (далі – Організатор) в межах повноважень, визначених  розпорядженням.
Конкурс проводиться обласною (районною) комісією щодо розгляду питань з надання водних об’єктів для риборозведення, виробництва сільськогосподарської і промислової продукції, а також у оздоровчих цілях.  
1.5. Організатор приймає рішення про надання вільного водного об’єкту в оренду та оголошує конкурс.
 1.6. Учасниками конкурсів можуть бути фізичні особи – підприємці та юридичні особи.
 Учасники мають право до проведення конкурсу щодо розгляду питань з надання водних об’єктів для риборозведення, виробництва сільськогосподарської і промислової продукції, а також у лікувальних і оздоровчих цілях оглянути дані об’єкти в натурі (на місцевості), а Організатор зобов’язаний забезпечити доступ Учасників до згаданих водних об’єктів для їх огляду.
2

 1.7. Фізична особа – суб\’єкт підприємницької діяльності або юридична особа, яка бажає зареєструватись, як Учасник конкурсу, повинен подати Комісії:
1.Заяву  (клопотання);
2. Обґрунтування необхідності відведення водного об´єкту;
3. Позначене на відповідному графічному матеріалі бажане місце розташування водного об’єкту з його орієнтовними розмірами  (викопіровка з плану землекористування з нанесенням водного об’єкту, підписана органами Держкомзему, паспорт водного об’єкту);
 4. Письмову згоду землекористувача (землевласника) на оренду водного об’єкту та власника або балансоутримовича гідротехнічних споруд  на спільне користування та технічне обслуговування;
 5. Копії установчих документів для юридичних осіб та свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, завірені нотаріально.
 Реєстрація Учасників конкурсу здійснюється секретарем Комісії в спеціальних книгах реєстрації, які прошиваються та скріплюються печаткою Організатора.
Відомості про Учасників конкурсу заносяться до книги і повинні містити:
– порядковий номер;
– прізвище фізичної особи – підприємця або  назву юридичної особи;
– місцезнаходження  водного об\’єкта (його площа та об\’єм при НПР).
  Кінцевий термін прийняття заяв для участі в конкурсі – за  три робочі дні до початку проведення конкурсу.

Exit mobile version