Архітектор у Києві Олег Прокопенко

Створення, впровадження та експлуатація системи диспетчеризації міських маршрутів

 Створення, впровадження та експлуатація системи диспетчеризації міських маршрутів загального користування та забезпечення централізованого диспетчерського управління.

 

  1. Головне управління відповідно до покладених на нього завдань:

5.1.    Представляє інтереси виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), в межах наданих повноважень, у відносинах з міжнародними (міжурядовими) організаціями, державними органами, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, фізичними особами з питань співробітництва у сферах дорожньо-транспортного комплексу.

5.2.    Координує та контролює в межах своєї компетенції роботу суб\’єктів господарювання в галузі транспорту, незалежно від форм власності, діяльність виконавчих органів районних у м. Києві рад (районних у м. Києві державних адміністрацій) у сферах транспорту, інфраструктури автомобільних шляхів сполучення.

5.3.    Забезпечує системність та комплексне вирішення питань роботи з керівниками комунальних підприємств; вносить пропозиції щодо призначення (звільнення) цих керівників; забезпечує укладання, продовження та розірвання контрактів з ними, аналізує виконання умов та показників укладених контрактів; здійснює супроводження Генерального реєстру контрактів з керівниками цих підприємств.

5.4.    Узагальнює практику застосування законодавства України з питань, що належать до компетенції Головного управління, розробляє і подає на розгляд Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідні пропозиції.

5.5.    Забезпечує розробку та реалізацію окремих розділів Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва, відповідних галузевих програм, бере участь у розробці окремих розділів інших регіональних програм щодо перспектив розвитку інфраструктури дорожньо-транспортного комплексу.

5.6.    Готує проекти нормативних актів з питань дорожнього руху, що належать до компетенції місцевих органів влади.

5.7.    Готує програми розвитку дорожнього транспортного комплексу міста.

5.8.    Бере участь у залученні інвестицій для фінансування програм соціально-економічного розвитку м. Києва, що належать до сфери його компетенції.

5.9.    Формує та подає на затвердження в установленому порядку зведений тематичний перелік науково-дослідних та проектних робіт за відповідними напрямами та програмами, що фінансуються з міського бюджету, здійснює функції головного розпорядника бюджетних коштів, виділених на виконання наукових та дослідно-конструкторських робіт в галузях транспорту.

5.10.      Забезпечує розвиток мережі місцевих автомобільних доріг та вулиць, їх утримання та охорону.

5.11.      Здійснює керівництво діяльністю по організації дорожнього руху.

5.12.      Погоджує створення та здійснює методично керівництво платними стоянками та колективними гаражами.

5.13.      Вирішує питання експлуатації автомобільних доріг та вулиць  у надзвичайних ситуаціях.

5.14.      Організовує влаштування місць для зупинок транспортних засобів, стоянок і відпочинку учасників дорожнього руху та створення інших об\’єктів дорожнього сервісу.

5.15.      Забезпечує обладнання доріг та вулиць технічними засобами регулювання дорожнього руху та контроль за їх утриманням.

5.16.      Вживає заходи щодо виявлених аварійно небезпечних ділянок та місць концентрації дорожньо-транспортних подій і впровадження у таких місцях відповідних заходів щодо удосконалення організації дорожнього руху.

5.17.      Координує роботу служб та підприємств, що здійснюють заходи щодо організації дорожнього руху.

5.18.      Визначає пріоритетні напрями розвитку та шляхів оптимізації діяльності міського транспорту.

5.19.      Захищає міський ринок транспортних послуг та суб\’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту.

5.20.      Створює рівні умови для роботи всіх суб\’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, обмеження монополізму та розвиток конкуренції.

5.21.      Формує мережу міських автобусних маршрутів загального користування і здійснює контроль за виконанням транспортного законодавства.

5.22.      Формує та веде реєстр стоянок таксі, готує та подає на затвердження до Київської міської державної адміністрації мережу і паспорти міських стоянок.

5.23.      Організовує облаштування необхідною інфраструктурою автобусних маршрутів загального користування, а саме: автопавільйонами, інформаційним забезпеченням пасажирів і підтримання її в належному технічному та санітарному стані.

5.24.      Проводить конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

5.25.      Укладає договори перевезень на автобусних маршрутах загального користування з автомобільними перевізниками – переможцями конкурсу на міських, приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), чи надає дозволи на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які виходять за межі території області (міжобласні маршрути), та забезпечує контроль за виконанням умов договору чи дозволу.

Exit mobile version