Архітектор у Києві Олег Прокопенко

Застосування конкурсних засад при наданні житлово-комунальних послуг та укладанні договорів

Застосування конкурсних засад при наданні житлово-комунальних послуг та укладанні договорів
1. Укладання договорів на надання житлово-комунальних послуг згідно з установленим переліком для об\’єктів державної або комунальної власності здійснюється за результатами конкурсу.
2. Перелік житлово-комунальних послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, визначає орган місцевого самоврядування.
3. Організатором конкурсу є власник чи балансоутримувач або уповноважена ним особа. Організатор конкурсу зобов\’язаний оприлюднити конкурсні умови. Конкурсні умови мають містити:
1) перелік житлово-комунальних послуг, на надання яких оголошено конкурс;
2) вимоги до учасників конкурсу;
3) вимоги до обсягів надання житлово-комунальних послуг;
4) вимоги до якості виконання з урахуванням діючих стандартів, нормативів, норм і правил;
5) термін, на який укладається договір, та підстави його розірвання;
6) інформацію про об\’єкт конкурсу щодо надання житлово-комунальної послуги.
4. Умови надання житлово-комунальних послуг можуть містити додаткову інформацію про стан об\’єкта надання послуги або бажані форми її надання.
Стаття 28. Порядок проведення конкурсу при укладанні договорів на надання житлово-комунальних послуг
1. Конкурс проводиться не раніше ніж через 30 днів з дня оприлюднення офіційної інформації про нього. Офіційна інформація повинна включати відомості про місце і час проведення конкурсу (тендеру), назву та адресу установи, прізвище та посаду, номер телефону особи, в якої можна ознайомитися з умовами виконання житлово-комунальних послуг.
2. У разі якщо в конкурсі на надання житлово-комунальних послуг взяла участь тільки одна особа, договір на здійснення відповідних видів діяльності укладається на термін, що не перевищує 12 місяців.
3. У разі порушення законодавства при проведенні конкурсу або підписанні договору результати конкурсу та/або договору визнаються недійсними в суді і призначається новий конкурс не пізніше ніж через 10 днів після набрання чинності рішенням суду.
4. Переможець конкурсу має право, за бажанням, укладати субпідрядні договори без проведення додаткових конкурсів.
5. У разі якщо конкурс організовано для об\’єкта приватної форми власності, організатор конкурсу має проводити його відповідно до цього Закону.
6. Конкурс на надання житлово-комунальних послуг може проводитися за рішенням суду.
7. Порядок підготовки та проведення конкурсів, типові договори на надання житлово-комунальних послуг затверджує Кабінет Міністрів України.
Стаття 29. Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку
1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
2. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем.
3. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін.

Exit mobile version