Site icon Архітектор Олег Прокопенко у м. Києві

ПРАВИЛА надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 грудня 2004 р. N 1735
 
ПРАВИЛА надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом
 
 
Загальні положення
 
     1. Ці Правила розроблено з метою забезпечення надання пасажирам надійних і якісних послуг міським електричним транспортом – трамваями, тролейбусами та метрополітеном, а також створення необхідних умов для належного функціонування підприємств міського електричного транспорту та захисту прав пасажирів.
 
     Правила регулюють відносини між замовниками транспортних послуг, перевізниками і пасажирами.
 
     2. Правила розроблено згідно із Законами України \”Про транспорт\” ( 232/94-ВР ), \”Про міський електричний транспорт\” ( 1914-15 ), \”Про дорожній рух\” ( 3353-12 ), \”Про захист прав споживачів\” ( 1023-12 ), \”Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення\” ( 4004-12 ) та іншими актами законодавства.
 
     3. Правила встановлюють порядок надання населенню послуг міським електричним транспортом (далі – транспортні послуги) та їх оплати, обов\’язки, права і відповідальність їх замовників, перевізників і пасажирів.
 
     4. Взаємовідносини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг регламентуються Правилами користування трамваєм і тролейбусом ( z0571-97 ) та Правилами користування метрополітеном, які затверджуються у порядку, встановленому законодавством.
 
     5. Терміни, що вживаються у цих Правилах, мають таке значення:
 
     зупинка – спеціально обладнаний пункт на маршруті (лінії) для посадки та висадки пасажирів;
 
     інтервал руху – проміжок часу між відправленнями транспортних засобів, що рухаються один за одним на певному маршруті (лінії);
 
     норми наповнення рухомого складу – якісний показник транспортного обслуговування населення, який визначає сумарну кількість пасажирів, що припадає на 1 кв. метр вільної площі підлоги салону одиниці рухомого складу міського електричного транспорту з урахуванням кількості місць для сидіння;
 
     регулярність руху – відношення кількості рейсів, фактично здійснених за розкладом руху, до запланованої кількості рейсів на відповідному маршруті (лінії);
 
     розрахунковий тариф на транспортні послуги – необхідні (нормативні) розрахункові витрати на надання транспортних послуг на одиницю транспортної роботи.

Exit mobile version