ТЕАТРИ

5.1 Місткість залу для глядачів у великому демонстраційному комплексі залежно від
при­значення театру рекомендується приймати:

-в драматичному театрі – від 300 до 800 місць

-в музично-драматичному театрі – від 500 до 1000 місць

-в театрі музичної комедії – від 800 до 1200 місць

-в театрі опери та балету – від 1200 до 1500 місць

Комплекс для
глядачів

5.2Склад і норми площ приміщень комплексу для
глядачів на одне місце в залі для глядачів
слід приймати згідно з таблицею 6.

5.3 У тому випадку, якщо в складі
приміщень комплексу для глядачів театру передбачається
музей, його загальну площу слід приймати з розрахунку не менше 0,2 м2на одне місце в залі для
глядачів, у тому числі: експозиційне приміщення– 0,14 м2,
фондосховище з кімнатою (місцем) для
роботи– 0,06 м2. Можливе розміщення
експозицій музею на площі фойє зі збільшенням останнього на 0,05 м2 на одне місце в залі для глядачів.

5.4У театрах з великим і малим залом (залами) для
визначення кількості відвідувачів комплексу
для глядачів (фойє, буфеті, кімнатах для куріння, музеї, санітарних вузлах, а
також у гардероб­
ній) слід брати до уваги і місткість малого залу. За наявності окремого
комплексу для глядачів
малого залу (залів) місткість групи загальних приміщень комплексів для глядачів
визначається
виходячи із місткості всіх залів.


Таблиця 6

 

 

Найменування приміщень

Площа на одного глядача, м2,
не менше

Додаткові вказівки

Касовий вестибюль,

у тому числі:

касові кабіни

 

 

 

кімната чергового
адміністратора

0,05-0,06

 

 

 

 

Площею не менше 3 м2 за відсутності сейфа і 4,5 м2 за наявності сейфа; кількість касових кабін прийма­ється з
розрахунку одна кабіна на 500 глядачів великого та малого (малих)
залів. При цій групі приміщень необхідно передбачати санітарний вузол на один
унітаз і один умивальник

Площею не менше 12 м2

Вхідний і розподільний вестибюлі

0,35-0,4

 

Гардеробна

0,1

 

Місце зберігання сумок і портфелів

0,04

 

Фойє*)

0,6-0,7*)

 

Кулуари

0,25-0,3

Площа кулуарів
уточнюється розрахунком евакуаційних виходів із залу для глядачів і будинку
згідно з вимогами 14.9 14.11 цих Норм

Буфет (зал із стійкою)

0,22-0,25**)

Склад приміщень та їх площу
уточнювати за нормативами підприємств громадського харчування

Підсобні приміщення буфету
(доготівельна, мийна, комора і тарна)

0,08-0,1

Кімната для куріння

0,1-0,12

 

Санітарні вузли

У середньому 2,5 м2 на один прилад

Визначається
розрахунком виходячи із співвід­ношення кількості чоловіків і жінок 1:2.

Кількість приладів у
санвузлах слід приймати:

один умивальник на 60 осіб;

у чоловічих– один
унітаз і два пісуари на 70 осіб; у жіночих– один
унітаз на 20 осіб

Кабінет головного
адміністратора, приміщення розповсюджувачів квитків і відпочинку персоналу

0,07

При вказаних
приміщеннях слід передбачати санітарний вузол за розрахунком, але не менше
одного санвузла на один унітаз і один умивальник

*) Допускається за завданням на проектування передбачати додатково комору
при фойє і дитячу кімнату.

**) При проектуванні театрів, у яких передбачається проведення нетеатральних
заходів (клубна і студійна роботи, святкові і прем\’єрні форми роботи,
фестивалі, розваги дошкільників під час перегляду спектаклю батьками,
проведення громадських заходів), допускається збільшення площі фойє і буфету
на підставі завдання на проектування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *