Площа приміщень

молочних кухонь та роздавальних пунктів

 

Таблиця Р.1– Площа приміщеньмолочних кухонь

 

Назва приміщення

Площа
(неменше),м2

Виробничі і складські
приміщення

Приміщення розвантаження автотранспорту
імиттямолочної цистерни

50

Приміщення приймання, фільтрації, теплової
обробки, тимчасового зберіганнямолока

54

Приміщеннямиттямолокопроводів

36

Приміщення пастеризації, розливу і
стерилізаціїмолока

18

Приміщення
приготуваннямолочних сумішей

18

Охолоджувальна з тамбуром-шлюзом і
калориферною

18+2+10

Приміщення приготуваннямолочнокислих
продуктів і сумішей:

 

а)
приміщення заквасочних:

 

для кефіру

8

для іншихмолочних сумішей

10

шлюз при вході до заквасочних

2

мийна

6

б)
кефірний цех

26

в)
цех ацидофільногомолока

26

Термостатна для кефіру

8

Термостатна для ацидофіліну зі шлюзом

8+2

Приміщення приготування адаптованих
сумішей:

 

а)молока

10

б)
ізмолочнокислих продуктів

12

в) термостатна зі шлюзом для
приміщення з виготовленнямолочно-кислих продуктів

8+2

Приміщення приготування і фасовки сиру:

 

а)
виробничий цех

24

б)
приміщення праннямішечків для сиру

8

Приміщення приготування льодяної води для охолодження готової продукції
та ін.

22

Приміщення
приготування киселів і вітамінних напоїв

14

Приміщення для обробки плодів і фруктів

10

Мийна кухонного посуду і інвентарю

22

Лабораторія

16

Приміщення приймання сировини з окремим вуличним входом, тамбуром і
охолоджувальною камерою

9+12

Мийна-стерилізаційна пляшечок:

 

а)
брудна зона

54

б)
чиста зона

24

Приміщення приймання і зберігання тари

42

Мийна-стерилізаційнамолокопроводів і
арматури (в розібраному вигляді)

36

Експедиція

12

Холодильні камери для зберігання готової
продукції

16

Машинне відділення холодильних камер

10

Комора сухих продуктів

4


Закінчення таблиці P.1

Назва приміщення

Площа
(неменше),м2

Охолоджувальна камера харчових відходів з
тамбуром

12

Комора господарського інвентарю

10

Комора чистої
білизни

6

Комора брудної
білизни

6

Матеріальна комора

8

Службові і побутові
приміщення

Кабінет завідуючогомолочною кухнею

12

Кабінет лікаря-дієтолога

10

Кімната сестри-хазяйки

10

Бухгалтерія з касою

12

Майстерня з ремонту обладнання

20

Приміщення для експедиторів, шоферів,
вантажників

18

Кімната персоналу

8

Вбиральня
персоналу

3

Вестибюль з гардеробом верхнього одягу
персоналу

1,2 на 1 працюючого
+ 0,08 на 1 гачок

Гардероб домашнього і робочого одягу
персоналу

0,55 на 1 подвійну
шафу

Душова персоналу (з гнучким шлангом)

3

Комора дезрозчинів

4

Комора прибирального інвентарю

4

Примітка 1. Потужністьмолочних кухонь, як правило,
обмежується 10-12 тис. порцій за добу, при більшій потребі виробництво
дитячихмолочних продуктів організовується на базімолочних заводів
у вигляді цехів з виробництва дитячихмолочних продуктів.

Примітка 2. Структура і площі приміщеньмолочних
кухоньменшої потужності ніж 5 тис. порцій за добу визначається
завданням на проектування з урахуванняммісцевих умов і потреби в
видахмолочних продуктів.

 

Таблиця Р.2– Площа приміщень роздавальних пунктів

 

Назва приміщення

Площа (неменше),м2

Вестибюль-чекальня

16

Приміщення
приймання і зберігання посуду

12

Роздавальна

14

в
тому числі холодильна камера

6

Каса 1)

5

Матеріальна комора

8

Комора дезінфікуючих розчинів

4

Комора прибирального інвентарю з поливальним краном, трапом і сушаркою

4

Вбиральня персоналу

3

Кімната персоналу

9

1) При розміщенні
роздавального пункту в будинкумолочної кухні приміщення каси слід
передбачати спільним для обох закладів.

Примітка. Необхідність організації колясочної визначається завданням на
проектування.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *