Служба приготування їжі

Служба приготування їжі

8.82 Службу приготування їжі в
лікувально-профілактичному закладі не допускається блокувати з інфекційними,
патолого-анатомічними і дезінфекційними відділеннями.

8.83 Приміщення видачі їжі необхідно проектувати єдиним для всіх відділень
лікувально-профілактичного закладу, крім інфекційних, для яких необхідно
передбачати самостійне приміщення видачі з окремим зовнішнім виходом.

8.84 При службах приготування їжі допускається проектування їдалень, буфетів,
кафе для персоналу і додаткового платного харчування хворих.

8.85 Їдальні санаторно-курортних
закладів слід проектувати в складі кожного санаторію з розрахунку забезпечення
їжею хворих в одну зміну.

Обідні зали
слід приймати потужністю не більше 250місць.

8.86 Площа обіднього залу (без
роздаточної) приймати за таблицею 8.

 

Таблиця 8

Назва закладу

Площа (неменше),м2,
на 1місце

Площа обіднього залу:

в дитячих оздоровчих таборах (літніх) і оздоровчих таборах
старшокласників

1,0

в санаторних і дитячих оздоровчих таборах

1,4

в санаторіях, санаторіях-профілакторіях:

– при самообслуговуванні

– при обслуговуванні офіціантами

 

1,8 (включаючи роздаточну лінію)

1,4

Примітка. Площа залів спеціалізованих
підприємств громадського харчування приймається

відповідно до
завдання на проектування

8.87 Службу приготування їжі
необхідно проектувати з урахуванням норм на проектування підприємств
громадського харчування.

8.88Склад і площі приміщень служб
приготування їжі визначаються завданням на проектування і залежать від
кількості ліжок, що обслуговуються, та форми виробництва (на сировині чи
напівфабрикатах).

8.89Площу приміщень служби приготування
їжі на сировині приймати за додатком К, таблиця К.11.

admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code