Конт.:

Олег Прокопенко

Кандидат наук, архитектор в Киеве Tel, Viber +38 063 608 7812


Архитектурное проектирование зданий
0513 15

Приміщення громадського харчування

Олег Прокопенко - кандидат наук, архитектор в Киеве, дизайн-проекты. Веб, медиа, IT и программирование. Получение стройпаспорта, градусловий! Анализ земельных участков под застройку с разработкой архитектурной концепции. Опыт государственной службы в центральном органе гос. исп. власти.

Автор: Oleg | Раздел: Типология зданий | Просмотров: 3 415

Приміщення громадського харчування

3.77 В усіх навчальних закладах повинні передбачатися їдальні та буфети. Необхідність інших типів підприємств громадського харчування і вимоги щодо їх проектування визначаються завданням на проектування.

3.78 Кількість місць в обідніх залах 'їдалень визначається з розрахунку:

 

- у загальноосвітніх та професійних навчальних закладах — 1 місце на 3-х учнів;

- у вищих навчальних закладах — 1 місце на 5 відвідувачів кожного контингенту (студентів, професорсь­ ко-викладацького складу, наукових співробітників, аспірантів, обслуговуючого персоналу та ін.);

- в інститутах підвищення кваліфікації (з врахуванням буфетів) — 1 місце на 4 відвідувачів (слухачів і співробітників).

3.79 Площу обіднього залу (без роздавальної) належить приймати на одне місце не менше, м2 :

- в їдальнях загальноосвітніх навчальних закладів — 1,0;

- в їдальнях професійних навчальних закладів — 1,3;

- в їдальнях вищих навчальних закладів — 1,6;

— в кафе-автоматах, в буфетах та інших спеціалізованих підприємствах швидкого обслуговування — 1,2.

3.80 Склад та площі виробничих, складських та адміністративних приміщень підприємств громадсь­ кого харчування визначаються завданням на проектування в залежності від форми виробництва (на сировині, на напівфабрикатах та ін.).

В загальноосвітніх школах та профтехучилищах масового будівництва належить передбачати, як правило, їдальні на сировині. При наявності фабрики-заготівельної допускається проектувати їдальню на напівфабрикатах.

Примітка. Рекомендований склад приміщень їдальні на сировині для загальноосвітніх шкіл наведено в додатку 7.

3.81При їдальнях та буфетах передбачаються умивальники, кількість яких визначається з розрахунку не менше ніж один умивальник на:

- 40 місць в обідньому залі загальноосвітніх шкіл;

- 30 місць в обідньому залі професійних училищ та вищих навчальних закладів.

3.82 їдальні професійних та вищих навчальних закладів проектуються у складі громадсько-побутових блоків, прибудованих до навчальних корпусів або зв'язаних з ними теплими переходами.

Великі їдальні вищих навчальних закладів допускається виносити в окремі будинки на відстань не більше 500 м від навчальних та навчально-виробничих приміщень.

їдальні місткістю не більше 50 місць, а також їдальні навчальних закладів, які реконструюються, можуть проектуватися вбудованими в навчальні корпуси.

3.83В їдальнях кооперованих та зблокованих навчальних комплексів автономні обідні зали чи окремі зони визначаються за нормативними вимогами до їдалень відповідних навчальних закладів, що входять до комплексу.

Типи підприємств громадського харчування в житловій зоні навчального закладу визначаються завданням на проектування.

Приміщення медичного обслуговування

3.84В кожному навчальному закладі необхідно передбачати приміщення медичного обслуговування згідно з таблицею 12.

Таблиця 12

 

Приміщення

Площа (не менше), м2

Терапевтичний кабінет*

16

Процедурна

10+8

Фізіотерапевтичний кабінет

18

Кабінет зубного лікаря

16

Кімната психофізіологічного розвантаження

18


* Одна із сторін приміщення повинна бути не меншою 5,8 м (для перевірки зору).

Склад та площі додаткових приміщень оздоровчого пункту визначаються завданням на проектування. При профтехучилищах та вищих навчальних закладах рекомендується передбачати санаторій-профілакто-рій, а в навчальних комплексах та вищих навчальних закладах на 8000 студентів і більше — поліклініку, які проектуються за спеціальними нормативними документами.

В сільській місцевості склад приміщень медичного обслуговування учнів встановлюється завданням на проектування.

 



Комментарии по данной теме: Приміщення громадського харчування

 

Порядок видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки затверджений наказом Мінрегіону України від 05.07.2011 № 103 та діє в редакції наказу Мінрегіону України від 25.02.2013 № 66. Будівельний паспорт забудови земельної ділянки визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного) з площею до 300 кв.м., господарських будівель, споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення на земельній ділянці. Порядок розроблення проектної документації на будівництво об'єктів затверджено наказом Мінрегіону України від 16.05.2011 № 45. Порядок надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст затверджено наказом Мінрегіону України від 07.07.2011 № 109. Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 466. Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461. Прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадянських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення 1 та 2 категорії складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж відбувається відповідно до наказу Мінрегіону України від 19.03.2013 № 95, зареєстрованого в Мін'юсті України 15 квітня 2013 року за № 612/23144.

Олег Викторович - кандидат наук, сертифицированный архитектор. Районы Киева: Голосеевский, Святошинский, Соломенский, Оболонский, Подольский, Печерский, Шевченковский, Дарницкий, Днепровский, Деснянский. Районы Киевской области: Барышевский, Белоцерковский, Богуславский, Бориспольский, Бородянский, Броварский, Васильковский, Володарский, Вышгородский, Згуровский, Иванковский, Кагарлыкский, Киево-Святошинский, Макаровский, Мироновский, Обуховский, Переяслав-Хмельницкий, Полесский, Ракитнянский, Сквирский, Ставищенский, Таращанский, Тетиевский, Фастовский, Яготинский.