Містобудівний розрахунок в м. Києві та по всій території України.

Містобудівний розрахунок в м. Києві та по всій території України, а також за її межами.

 

Містобудівний розрахунок це дослідна або пошукова робота, що виконується архітектором після розробки ним передпроектних (ескізних) проробок намірів інвестора до майбутньої забудови.

А також, для земельних комісій органу земельних ресурсів місцевої ради в складі яких присутній головний архітектор міста, та який визначає наміри забудови положенням затвердженої містобудівної документації з метою отримання земельної ділянки у власність або користування.

1. Замовник замовляє архітектору ескіз намірів забудови.

2. Архітектор виконує роботу по ескізу намірів забудови та ув`язує всі необхідні містобудівні нормативи по державним будівельним нормам ДБН 360-92** \”Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень\”.

Отримує від замовника наяну документацію (або надає сам), це може бути фотофіксація місцевості, викопіювання плану місцевості, виїзджає на місцевість, виконує необхідні розрахунки…

Визначає попередні розриви від будівель та споруд, що оточують місце майбутньої забудови. Доступність об`єкта до шкіл, дитячих садків, зупинок громадського транспорту.

Формує об`ємно-планувальне рішення, всі необхідні схеми.

Передає замовнику цю науково-проектну документацію.

Замовник передає її до відповідного виконавчого органу місцевого самоврядування на погодження.

Місцевий спеціально-уповноважений орган містобудування та архітектури перевіряє визначені архітектором і замовником параметри щодо майбутньої забудови з наявною містобудівною документацією (генеральним планом, як правило застарілим).

В разі погодження, надає містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, а замовник готує завдання на проектування.

Наголошую, виконуються науково-проектна документація, що не потребує наявності відповідної ліцензії.

Замовнику необхідно звернутися до місцевого органу містобудування та архітектури з метою уточнення необхідності мати у проектанта ліцензій, сертифікатів (мають лише державні установи).

В разі не обов`язковості мати таки ліцензії (містобудівна діяльність) на розробку науково-проектної роботи, замовник звертається до архітектора (кандидата архітектури) для виконання вищезазначених робіт. 

Та після виконання робіт, вкладує розроблений пакет документів до інвестиційних намірів забудови для отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.


 



С чого потрібно починати інвестиційну діяльність!

 


 

В залежності від вимог органу місцевого самоврядування, складовою містобудівного розрахунку є ескіз намірів забудови (колишні передпроектні пропозиції).

 

Зважаючи на те, що такого виду містобудівної чи проектної документації, як містобудівний розрахунок не існує в законодавсті у сфері містобудування, замовнику необхідно уточнити в спеціально уповноваженому органі містобудування та архітектури чи потрібна ліцензія (містобудівна, що мають тільки крупні проектні організації), чи сертифікат архітектора на виконання містобудівного розрахунку, чи достатньо печатки замовника, чи в загалы не потрыбно ныяких печаток.

 

В інших випадках пропоную замовити  ескіз намірів забудови на багатоповерховий житловий будинок, торгівельний центр, квартал, котеджне селище і т.п., що не потребує наявності ліцензії, сертифіката з відповідним розрахунком техніко єкономічних показників.

 


 

Доречі, ескізні пропозиції можливо додавати до документів в Головне управління містобудування та архітектури міста з метою отримання висновку про відповідність намірів забудови земельної ділянки містобудівної документації! І не тільки для будівництва, а також для отримання висновку щодо виділення земельної ділянки.

 


 

Орієнтовні вимоги до містобудівного розрахунку з техніко-економічними показниками запланованого об’єкта будівництва.

 

 

 

Містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками запланованого об’єкта будівництва має містити:

 

Пояснюючу записку.

 

Схему генерального плану, схема обмежень використання земельної ділянки з відображенням планувальних обмежень, граничної площі забудови, благоустрою, інших видів використання, пропонованого розміщення будівель і споруд.

 

Фасади будівель та споруд з зазначенням висотних відміток, виконані у кольорі, з інформацією щодо опорядження фасадів у відомості опорядження фасадів.

 

Плани поверхів.

 

План даху.

 

Розрізи.

 

Демонстраційні матеріали, схема (модель) об’ємно-просторового рішення наміру забудови (у тому числі в електронному вигляді).

 

Креслення схеми генерального плану повинно містити таку інформацію:

 

Поверховість будівлі/споруди (гранично допустима).

 

Відсоток забудови земельної ділянки.

 

Відступи будівлі/споруди від меж земельної ділянки об’єкта проектування.

 

Відступи будівлі/споруди від суміжної забудови.

 

Відступи від об’єкта проектування до червоних ліній та ліній регулювання забудови.

 

Основні техніко-економічні показники.

 

Озеленення земельної ділянки.

 

Елементи благоустрою на земельній ділянці.

 

Організація під’їздів до будівлі/споруди, пішохідних переходів, місць паркування автомашин.

 

Черговість будівництва (при потребі).

 

 

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code