Покажчик номерів під\’їзду та квартир

Покажчик номерів під\’їзду та квартир

Покажчик номерів під\’їзду та квартир: розмір 9 х 29 см; літери та цифри чорні на жовтому фоні. 

Розміщується він над входом до сходової клітки, там, де дозволяє архітектурне рішення входу, на однаковому місці біля кожного входу. 
Покажчик належності будинку повинен бути розміром 17 х 29 см; літери чорні, фон жовтий. Розміщується з лівого боку першого під\’їзду, на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки; на ньому вказуються належність будинку до житлово-експлуатаційної контори, організації, підприємства, установи, номери телефонів пожежної команди, швидкої медичної допомоги, аварійних служб газу, опалення і номер поштового відділення. 
Покажчик адреси проживання двірника розміром 17 х 29 см, фон зелений, літери та цифри білі. Розміщується з лівого боку першого під\’їзду будинку, на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки. 
Покажчик прізвищ квартиронаймачів має бути розміром 40 х 60 см. На ньому вказуються номери квартир, прізвище та ініціали квартиронаймачів, які написані на білому фоні чорними літерами. Розміщується в кожній сходовій клітці на першому поверсі, в освітленому місці. 
Прапоротримач дворіжковий розміщується на лівому боці фасаду кожного будинку, який виходить на вулицю, посередині наріжного простінка. При довжині фасаду до 60 м встановлюється один прапоротримач; при більшій довжині – встановлюються додаткові прапоротримачі на відстані 35 – 40 м один від одного, на однаковій висоті, зберігаючи симетрію їх розміщення. Якщо в будинку є арочний проїзд, в\’їзд в капітальному паркані підприємства чи садиби, прапоротримачі розміщуються з їх лівого боку. По фасадах малоповерхових жилих будинків прапоротримачі розміщуються залежно від архітектурних особливостей фасаду. По основних магістралях міста прапоротримачі розміщуються на однаковому рівні, на всіх будинках вулиці. 
Покажчик назви вулиці повинен бути розміром 14 х 58 см, літери білі на синьому фоні, встановлюється на розі будинку, який виходить на перехрестя вулиць. Покажчики назв вулиць на розі будинку повинні бути встановлені на однаковому рівні. 
Пам\’ятна дошка встановлюється на вулицях та площах міста для пояснення назви вулиці або площі. Текст і форма дошки затверджуються рішенням виконкому міськради. При довжині вулиці до 1 км встановлюються дві дошки: одна з початку вулиці на будинку з номером 2; друга – в кінці вулиці на будинку з найбільшим непарним номером. Якщо довжина вулиці 2 км та більше, кількість пам\’ятних дощок збільшується – одна дошка на 1 км. Додаткові дошки встановлюються на перехресті двох вулиць. Встановлення дощок на площах визначається залежно від характеру забудови площі. Меморіальні дошки встановлюються на будинках лише за рішенням міськвиконкому, з затвердженими текстом та формою. Пам\’ятні та меморіальні дошки встановлюються, як правило, на висоті 2 – 2,5 м від рівня відмостки, на видному місці. Місце установки пам\’ятної і меморіальної дощок повинно бути погоджене з районним архітектором. 
Покажчик колодязів газопровідної мережі та їх обладнань розміщується на фасадах будинків та споруд на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки, проти або поблизу колодязів та обладнань газопроводів, не нижче 25 см від рогу будинку. Покажчик повинен бути розміром 12 х 16 см, металевий, з жовтим фоном. Стрілки, цифри і літери пишуться: для високого тиску – чорною фарбою; для середнього тиску – червоною фарбою; для низького тиску – синьою фарбою. Умовні позначення: ГК – газовий колодязь і його номер; КТ – контрольна трубка; КП – контрольний провідник. Цифри біля стрілок показують віддаль в метрах від місця установки покажчика до колодязя або обладнання. 
Покажчик колодязів водопровідної мережі та їх обладнань. Покажчик для колодязів з пожежними гідрантами – червоний, з засувкою, яка відключає подачу води в будинок, – блакитний. Цифри і стрілки на покажчиках білі. Покажчик розміром 12 х 16 см розміщується на фасадах будинків, поблизу або напроти колодязів, на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки та не ближче 25 см від рогу будинку. Цифри біля стрілок показують віддаль в метрах від місця установки покажчика до колодязя. 
Покажчик розташування підземного електрокабелю. Металевий, розміром 12 х 16 см, на синьому фоні; цифри та стрілки білі. Встановлюється на фасадах будинків на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки та не ближче 25 см від рогу будинку. Цифри означають: чисельник – відстань від будинку до кабелю в метрах; знаменник – заглиблення кабелю в сантиметрах. 
Нівелірні знаки, стінові репери та марки розміщуються на території міста згідно з геодезичним проектом розвитку опорної мережі. Знаки закладаються в цоколі або стіні фасаду будинку, не ближче 25 см від рогу будинку та на висоті від поверхні відмостки: стінні репери – 0,3 – 0,6 м; марки точного нівелірування – до 2,0 м. Площини дисків нівелірних знаків закладаються врівень зі стіною. Виступати може лише \”прилив\” з центром знака. 
Покажчик грунтових геодезичних знаків зеленого кольору з білими цифрами, літерами та стрілками, розміром 12 х 16 см. Розміщується на фасадах будинків, поблизу або напроти грунтового знака, на висоті 1,8 – 2,2 м від рівня відмостки та не ближче 25 см від рогу будинку. 3. Порядок нумерації будинків квартир 
Нумерація будинків: номер будинку надається за рішенням виконкому райради після затвердження акта прийомки будинку в експлуатацію; нумерація будинків, розташованих на вулицях радіального напряму, повинна проводитись у напрямі від центру міста до периферії; нумерація будинків, які розташовані на вулицях кільцевого напряму, – за годинниковою стрілкою, при орієнтації від центру міста; в районах міста з забудовою в глибину кварталу нумеруються будинки, які виходять на вулицю; будинкам, розташованим в глибині забудови за будинками, які виходять на вулицю, надається номер будинку, за яким вони розташовані, з додатком літерного індексу (а, б, в). Номери наріжних будинків пишуться через дріб: в чисельнику – номер по магістральній вулиці, в знаменнику – по другій вулиці. Коли наріжний будинок виходить лише торцевою стіною на другорозрядну вулицю, то йому по цій вулиці номер не надається. 
Нумерація під\’їздів та квартир. Нумерація під\’їздів проводиться послідовно, відлік – зліва направо, орієнтуючись на фасад будинку з виходами під\’їздів. Нумерація квартир в окремих жилих будинках проводиться послідовно, починаючи з першого під\’їзду, зліва – направо, знизу – вгору. Заміна номерів квартир будинків після комплексного капітального ремонту проводиться за рішенням райвиконкому. 4. Написання найменування вулиць 
Написання назви вулиць повинно бути повним, без скорочення і проводитися відповідно до рішення виконкому міськради. Присвоєння назв вулицям та їх зміна проводяться рішенням виконкому міськради. Позначення характеру проїздів на будинковому ліхтарі пишеться повністю (вулиця, площа, провулок і т. п.), на інших покажчиках дозволяється скорочення, а саме: вулиця – вул. Велика Підвальна; провулок – пров. Михайлівський; площа – пл. Л. Толстого; тупик – туп. Тверський, за винятком слів \”проспект\”, \”бульвар\”, \”шосе\”, \”алея\”. Порядковий номер однойменних вулиць ставиться на початку назви і пишеться цифрою. Всі цифри та літери повинні писатися без розривів, шрифтом згідно зі зразками. Найменування вулиць пишеться літерами одного розміру. Систематизований довідковий посібник \”Діючі нормативні акти Київської міської Ради народних депутатів і її Виконавчого комітету. 1970 – 1987\”.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code