Оформлення права користування землею при переході права на будівлі і споруди без зміни цільового призначення за рахунок раніше наданих земель

Оформлення права користування землею при переході права на будівлі і споруди без зміни цільового призначення за рахунок раніше наданих земель

3.1. Особи, які придбали будівлі і споруди, звертаються до Київської міської ради із клопотанням про оформлення права постійного користування чи оренди земельної ділянки, на якій вони розташовані. У клопотанні, зокрема, зазначається, що земельна ділянка використовуватиметься без зміни цільового призначення (категорії земель відповідно до ст. 19 Земельного кодексу України).

3.2. Клопотання, подане до Київської міської ради, розглядається в місячний термін, після чого доручення на складання технічної документації за підписом міського голови або заступника міського голови – секретаря ради направляється до управління земельних ресурсів.

3.3. Особа передає до управління земельних ресурсів:

– матеріали земельно-кадастрової інвентаризації (за наявності);

– нотаріально посвідчену копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію;

– ксерокопію довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України для юридичних осіб; ксерокопію паспорта громадянина; нотаріально посвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію суб\’єкта підприємницької діяльності для фізичних осіб – суб\’єктів підприємницької діяльності;

– згоду землекористувача на розірвання договору оренди (договору тимчасового користування землею) або визнання права постійного користування земельною ділянкою (її частиною) припиненим у зв\’язку із переходом права на будівлі і споруди, а також копію рішення про надання земельної ділянки та документа, що посвідчує право користування нею (якщо право користування земельною ділянкою посвідчене договором оренди чи договором тимчасового користування землею або державним актом на право постійного користування землею);

– посвідчену копію рішення про надання земельної ділянки та документа, що посвідчує право користування;

– нотаріально посвідчені копії правовстановлюючих документів на будівлі та споруди, зареєстровані в Бюро технічної інвентаризації у випадках, передбачених законодавством.

3.4. Розробку технічних документацій з оформлення права користування земельними ділянками і перенесення їх меж у натуру (на місцевість) здійснюють відповідно до технічних умов управління земельних ресурсів землевпорядні організації, які мають відповідні ліцензії, при цьому висновки Головкиївархітектури, управління охорони пам\’яток історії, культури та історичного середовища м. Києва, Державного управління екології та природних ресурсів в м. Києві, міської санітарно-епідеміологічної станції щодо оформлення права користування землею не вимагаються.

3.5. Строки та умови розробки технічної документації визначаються договором, який укладається замовником з виконавцем цих робіт.

3.6. Технічна документація складається з текстових матеріалів та графічних матеріалів (план земельної ділянки, викопіювання з чергового кадастрового плану, матеріали інвентаризації земельної ділянки тощо), а також документів відповідно до п. 3.3 цього Порядку.

У разі якщо для експлуатації та обслуговування будівель та споруд оформляється право користування лише частиною раніше наданої земельної ділянки, складовою частиною технічної документації має бути план меж земельної ділянки, погоджений попереднім землекористувачем. Цей план має враховувати нормативний розмір земельної ділянки, необхідний для обслуговування будівель та споруд.

3.7. Після розгляду та погодження технічної документації та одержання позитивного висновку державної землевпорядної експертизи управління земельних ресурсів готує проект рішення Київської міської ради про оформлення права користування земельною ділянкою.

Підготовлений проект рішення разом з технічною документацією подається на розгляд постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування та землекористування, яка розглядає його і передає на розгляд пленарного засідання Київради для прийняття рішення.

3.8. Порядок, визначений у цьому розділі, поширюється також на випадки:

– передачі будівель і споруд відповідно до законодавства в оперативне управління, повне господарське відання та в оренду;

– передачі земельних ділянок в оренду без зміни цільового призначення після закінчення терміну тимчасового користування землею та передачі земельних ділянок в суборенду;

– оформлення відповідно до Постанови Верховної Ради Української РСР від 18.12.90 N 563-XII \”Про земельну реформу\” права користування земельними ділянками, які були надані до введення в дію попереднього Земельного кодексу Української РСР (15.03.91) і використовуються без зміни цільового призначення.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code