ПОРЯДОК проведення медичного огляду особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування

ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
охорони здоров’я України 
30.07.2012  № 578
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
21 серпня 2012 р. 
за № 1405/21717
ПОРЯДОК 
проведення медичного огляду особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування
1. Цей Порядок визначає організацію проведення медичного огляду особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (далі – медичний огляд особи).
2. Медичний огляд особи проводиться перед прийняттям на роботу (службу) з метою встановлення її придатності за станом здоров’я до роботи (служби).
3. Медичний огляд особи – переможця конкурсу проводиться після отримання повідомлення про результати конкурсного відбору на заміщення вакантної посади державного службовця. Особа, що претендує на заміщення вакантної посади у складі патронатної служби, проходить медичний огляд після отримання результатів розгляду відповідної заяви про працевлаштування на зазначену посаду.
4. Медичний огляд особи проводиться в закладах охорони здоров’я всіх форм власності, що мають ліцензію на медичну практику, акредитовані в установленому законодавством порядку та внесені у реєстр закладів охорони здоров’я, які проводять медичні огляди осіб, що претендують на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, який ведеться Міністерством охорони здоров’я України.
5. Медична довідка про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, видається закладом охорони здоров’я у дводенний строк з дня звернення особи.
6. Особи, для яких проходження медичних оглядів визначено іншими нормативно-правовими актами, проходять зазначені медичні огляди в установленому законодавством порядку.
7. Для проходження медичного огляду особа надає до закладу охорони здоров’я такі документи:
письмову згоду на обробку персональних даних;
дві фотокартки розміром 3 х 4 см;
медичну довідку про проходження обов’язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів за формою № 122-2/о, заповненою згідно з додатком 3 до Інструкції про проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів, затвердженої наказом МОЗ України від 17 січня 2002 року № 12, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 01 лютого 2002 року за № 94/6382;
сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду за формою № 140/о згідно із зразком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06 листопада 1997 року № 1238 \”Про обов’язковий профілактичний наркологічний огляд і порядок його проведення\”;
копію довідки до акта огляду МСЕК у разі наявності в особи групи інвалідності.
При поданні зазначених документів для проходження медичного огляду особа пред’являє паспорт громадянина України.
8. Медичний огляд особи не проводиться:
у разі подання неповного пакета документів, визначених пунктом 7 цього Порядку;
у разі гострого захворювання або загострення хронічного неінфекційного захворювання;
у разі інфекційного захворювання в заразному періоді;
у разі алкогольного, наркотичного сп’яніння.
9. Медичний огляд особи проводиться медичною комісією (далі – Комісія) закладу охорони здоров’я, який відповідає вимогам, визначеним у пункті 4 цього Порядку.
10. Положення про Комісію та її персональний склад затверджуються наказом керівника закладу охорони здоров’я.
11. До складу Комісії входять: лікар-терапевт (голова комісії), лікар-хірург, лікар-невропатолог, лікар-отоларинголог, лікар-офтальмолог та акушер-гінеколог (у разі проходження медичного огляду особою жіночої статі).
12. Комісія під час проведення огляду враховує відомості про стан здоров’я особи, що містяться в медичних формах первинної облікової документації.
13. Дані медичного огляду особи заносяться до Картки про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (форма № 123-1/о).
14. Видані медичні довідки реєструються у Журналі реєстрації виданих медичних довідок про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (форма № 133-1/о ).
15. Обробка та захист персональних даних здійснюються відповідно до Законів України \”Про захист персональних даних\” та \”Про інформацію\”.
16. Результати медичного огляду осіб можуть бути оскаржені в установленому законодавством порядку.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code