Облік військовослужбовців та членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов, надання житлових приміщень для постійного проживання

Облік військовослужбовців та членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов, надання житлових приміщень для постійного проживання
 
     22. Облік військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов (далі – облік), ведеться у військових частинах та квартирно-експлуатаційних органах.
 
     23. Для зарахування на облік військовослужбовець подає рапорт на ім\’я безпосереднього командира (начальника).
 
     До рапорту додаються:
 
     довідка з місця проживання про реєстрацію і склад сім\’ї;
 
     витяг з особової справи військовослужбовця про склад сім\’ї;
 
     довідка про те, чи перебувають члени сім\’ї на квартирному обліку за місцем роботи (у виконавчих органах місцевих рад);
 
     документи, що підтверджують право на першочергове та позачергове одержання житла, інші пільги.
 
     Інші документи житлова комісія запитує у разі потреби через командира військової частини у відповідних державних органів, установ, організацій, громадян.
 
     24. Військовослужбовці зараховуються на облік згідно з рішенням житлової комісії військової частини, яке затверджується командиром військової частини.
 
     У рішенні зазначаються дата зарахування на облік, склад сім\’ї, підстави для зарахування на облік, вид черговості (загальна черга, в першу чергу, поза чергою), а також підстави включення до списків осіб, що користуються правом першочергового або позачергового одержання житлових приміщень, а в разі відмови в зарахуванні на облік – підстави відмови з посиланням на відповідні норми законодавства.
 
     На засіданні житлової комісії має право бути присутнім військовослужбовець, стосовно якого вирішується питання зарахування на облік.
 
     Датою зарахування на облік вважається день, коли житловою комісією військової частини винесено рішення про зарахування військовослужбовця на облік.
 
     Військовослужбовці, зараховані на облік, заносяться до книги обліку осіб, що перебувають в черзі на одержання житла.
 
     25. На кожного військовослужбовця, зарахованого на облік, оформляється облікова справа.
 
     Облікова справа зберігається за місцем перебування військовослужбовця на обліку, а після надання йому житла для постійного проживання протягом п\’яти років – у виконавчому органі районної, міської, районної у місті ради, що видав ордер, якщо ордер видано квартирно-експлуатаційним органом – в квартирно-експлуатаційному органі. Після закінчення зазначеного строку справа знищується у встановленому порядку. { Абзац другий пункту 25 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 955 ( 955-2013-п ) від 25.12.2013 }
 
     26. Військовослужбовці, які перебувають на обліку, у разі переміщення по військовій службі, пов\’язаного з переїздом до іншого гарнізону (в іншу місцевість), зараховуються на облік за новим місцем служби разом з членами їх сімей із збереженням попереднього часу перебування на обліку, а також у списках осіб, що користуються правом першочергового або позачергового одержання житла.
 
     27. Військовослужбовці, направлені на навчання до військових навчальних закладів з виключенням із списків військових частин, забезпечуються на час навчання житлом у гуртожитках навчального закладу, яке вивільнюють після закінчення навчання.
 
     За зазначеними військовослужбовцями на весь період навчання зберігається черга на одержання житла за попереднім місцем служби.
 
     28. Військовослужбовці, направлені у складі підрозділів до участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки з виключенням із списків військових частин, залишаються на обліку за попереднім місцем служби.
{ Пункт 28 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 297 ( 297-2013-п ) від 22.04.2013 }
 
     29. Військовослужбовці, які перебувають на обліку при звільненні з військової служби в запас або у відставку за віком, станом здоров\’я, а також у зв\’язку із скороченням штатів або проведенням інших організаційних заходів, у разі неможливості використання на військовій службі залишаються на обліку у військовій частині до одержання житла з державного житлового фонду, а в разі розформування військової частини – у військовому комісаріаті і квартирно-експлуатаційному органі та користуються правом позачергового одержання житла.
 
     30. Військовослужбовці знімаються з обліку у разі:
 
     поліпшення житлових умов, внаслідок чого відпала потреба в наданні житла;
 
     засудження військовослужбовця до позбавлення волі на строк понад шість місяців, крім умовного засудження;
 
     звільнення з військової служби за службовою невідповідністю, у зв\’язку з систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем;
 
     подання відомостей, що не відповідають дійсності, але стали підставою для зарахування на облік;
 
     в інших випадках, передбачених законодавством.
 
     31. Житлові приміщення надаються тільки військовослужбовцям, які перебувають на обліку, крім випадків, передбачених законодавством.
 
     32. Військовослужбовцям житло надається згідно з чергою.
 
     Черговість надання житла визначається за часом зарахування на облік (включення до списків осіб, що користуються правом першочергового або позачергового одержання житлових приміщень).
 
     33. Житлове приміщення, що надається військовослужбовцю для постійного проживання, повинне бути благоустроєним стосовно до умов даного населеного пункту, відповідати встановленим санітарним та технічним вимогам.
 
     34. На підставі рішення про надання житла виконавчий орган районної, міської, районної у місті ради, а в закритому військовому містечку – квартирно-експлуатаційний орган видає ордер, який є єдиною підставою для вселення в надане житлове приміщення, безпосередньо військовослужбовцю, на ім\’я якого він виписаний, або за його дорученням іншій особі.
 
     Ордер може бути виданий лише на вільне житлове приміщення.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code