Фактори впливу електричного поля на людину

Фактори впливу електричного поля на людину
 
     2.2.1. Лінії електропередачі, підстанції, пристрої і, перш за все, ПЛ створюють в навколишньому середовищі електричне поле, надалі ЕП, напруженість якого знижується в міру віддалення від них.
     2.2.2. Електричне поле, в залежності від його рівня, може здійснювати шкідливий вплив на людину.
     Розрізняють такі види впливу:
     – безпосередній вплив, який проявляється при перебуванні в ЕП, причому ефект впливу посилюється зі збільшенням напруженості поля і часу перебування в ньому;
     – вплив електричних розрядів (імпульсного струму), які виникають при дотику людини до незаземлених конструкцій, корпусів машин і механізмів на пневматичному ходу і протяжних провідників або при дотику людини, ізольованої від землі, до рослин, заземлених конструкцій та інших заземлених об\’єктів;
     – вплив струму, який проходить через людину, що знаходиться в контакті з ізольованими від землі об\’єктами (великогабаритними предметами, машинами і механізмами, протяжними провідниками), – струму стікання.
     Крім того, ЕП може спричиняти займання або вибух випарів легкозаймистих речовин внаслідок виникнення електричних розрядів при контакті предметів і людей з машинами і механізмами.
     Ступінь небезпеки кожного із вказаних факторів зростає із збільшенням напруженості ЕП.

Без категорії

admin

Architect PhD Kyiv in Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code